Koncept rychlého mytí

Mytí na veřejné samoobslužné myčce jde dělat dvěma způsoby. Házet mince do automatu a postupně mačkat tlačítka jednotlivých programů, které samoobslužná myčka nabízí. A nakonec koukat na výsledek, který mnohdy nenaplňuje očekávání. Detailing-czech vám nabízí druhý, alternativní způsob, který při vynaložení trochu většího úsilí přinese vytoužený efekt. Na začátek však upozorňujeme, že mytí na veřejné samoobslužné myčce má k detailingu stále daleko. To jistě víte. Takže jak v krátkém čase dosáhnout viditelně lepších výsledků?

Předmytí

Prvním krokem, kterým by mělo začínat každé mytí automobilu, je předmytí. Aplikujte na vůz aktivní pěnu či šampon (záleží, co daná myčka nabízí) z hlavního mycího programu a nešetřete s ním na spodních částech karoserie, kolech, podbězích blatníků a všech záhybech v náraznících, tedy všude, kde se drží nejvíce nečistot. Následně dejte aktivní pěně minutku čas, aby narušila nečistoty. Poté zvolte program opláchnutí a čistou vodou celý vůz důkladně opláchněte. Vůz oplachujte od spodu směrem nahoru, aby se maximalizoval čas kontaktu aktivní pěny s karosérií vozu.

Mytí

Na opláchnutý vůz znovu aplikujte mycí program s autošamponem/aktivní pěnou a přidejte svou ruku k dílu. Vyvarujte se nabízeného smetáku s hadicí, který je plný drobných kamínků a nečistot od předchozích návštěvníků myčky. Použijte vlastní mikrovláknovou mycí rukavici a vůz ručně umyjte. Během tohoto kroku sami uvidíte, kolik špíny se na povrchu karoserie ještě nachází. Na kola nepoužívejte stejnou mycí rukavici, protože kola jsou plná prachu z brzdových destiček, doporučujeme mít v záloze druhou, menší mycí houbu nebo autokartáč s jemnými štětinami. Vypomoci si můžete rovněž s čističek alu ráfků. Po ručním mytí opět opláchněte vozidlo proudem čisté vody, tentokrát od střechy směrem dolů.  

Ochrana – alespoň základní

Wet coat přípravky jako např. přípravek vytvářející hydrofobní efekt na laku je zpravidla lepší volbou než kdovíjaký tekutý vosk, který nabízí veřejná myčka ve svém programu. Jeho použití je snadné; stačí jej na mokrou karoserii aplikovat pomocí rozprašovače, lehce stáhnout mikrovláknovým ručníkem a nakonec vůz opět opláchnout vodou.

Sušení, okna, kola

Opuštěním mycího boxu však práce na voze ještě nekončí. Auto je třeba osušit sušícím mikrovláknovým ručníkem, včetně zádveřních prostor. Je dobré dosucha otřít všechna okna, popř. je dočistit příslušným přípravkem a mikrovláknovou utěrkou určenou pro okna. Doporučujeme nezapomínat na kola automobilu; aplikujte vosk ve spreji, který následně stačí lehce rozleštit mikrovláknem a na pneumatiky aplikovat černidlo ve spreji. Obojí nabízíme ve výhodném setu.